Groen hemeltjen op aerd

Wonen op Rozendaal inspireert. Met Nationaal Park De Veluwezoom als achtertuin. De bewoners van Kasteel Rosendael als buren. Chique winkels in Velp. De golfbaan en de allure van Modestad Arnhem binnen bereik. Kortom, Rozendaal heeft veel te bieden.

Voor mensen die genieten van het leven is het nergens beter wonen. Sportief in actie komen, op (culinaire)ontdekkingstocht gaan, lekker winkelen, musea en theaters bezoeken, genieten van rust en ruimte. Er is van alles te beleven!

Klein maar fijn

Kasteel Rosendael, gebouwd in de 14e eeuw, is de kern waaruit het dorp zich heeft ontwikkeld. De bewoners, de Hertogen van Gelre, de Van Arnhems, de Torcks en de Van Pallandts zijn van grote invloed geweest op de sfeer die tot op de dag van vandaag voelbaar is. Rozendaal was een pareltje en heeft niets aan glans verloren.

Tot ver in de 20ste eeuw bedroeg het aantal inwoners van Rozendaal niet meer dan 400. Op dit moment telt de gemeente niet meer dan 1.500 ingezetenen en is hiermee de kleinste gemeente op het Nederlandse vasteland. Een plek om zuinig op te zijn.